Spaghetti z krewetkami

Składniki (na około 3 porcje):
  • 20 krewetek Black Tiger ( u mnie - mrożone)
  • 150 g makaronu pełnoziarnistego spaghetti
  • 4 ząbki czosnku
  • pęczek szczypiorku 
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • sól morska

Przygotowanie: 

Jeśli krewetki są mrożone - rozmrozić i osuszyć. 

Połowę krewetek drobno posiekać, połowę zostawić w całości wraz z ogonkami. (Jeśli krewetki nie zostały pozbawione jelita, trzeba to zrobić.)

Makaron ugotować al dente w wodzie z dodatkiem soli. 

Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i smażyć na niej CAŁE krewetki - około minutę z jednej strony, następnie przekręcić je i dodać pokrojony w plasterki czosnek oraz resztę rozdrobnionych krewetek i smażyć jeszcze przez minutę.

Posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem. 

Oprószyć solą morską. 

Makaron ułożyć na talerzu, na wierzch wyjąć krewetki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz